Laowa 15mm T2.1 Zero-D Cine

Laowa 15mm T2.1 Zero-D Cine är en ljusstark och raktecknande supervidvinkel för Canon RF och Sony E / FE-fattning. Objektivet tecknar ut fullformat och ger en bildvinkel på hela 110°. Tillsammans med en närgräns på endast 15 cm och T-tal 2.1 ger det fantastiska möjligheter att skapa kreativa filmscener.

Tack vare sin exceptionella optiska kvalitet, minimala distorsion och kompakta format är Laowa 15mm T2.1 helt enkelt det idealiska videoobjektivet för filmning av allt från interiörer och arkitektur till resereportage och landskap!

 

Egenskaper

  • Raktecknande 15mm videoobjektiv
  • 110° bildvinkel med fullformatssensor
  • Hög ljusstyrka, T2.1
  • Mycket låg distorsion
  • Lätt och kompakt, idealiskt för gimbal
  • Steglös bländare
  • 15 cm närgräns
  • 77 mm filterfattning

Trots ljusstyrkan och den robusta konstruktionen i metall är Laowa 15mm T2.1 Zero-D Cine endast 9.1 cm långt och väger endast 540 gram. Med andra ord är det här ett perfekt vidvinkelobjektiv för dig som vill resa med så lätt och liten packning som möjligt. Det innebär också att objektivet kan användas med de flesta stabiliseringssystem som finns på marknaden, inklusive handhållna modeller.

Fokusering och bländarinställning sköts med mjukgående ringar som båda är försedda med kuggkrans så att de kan användas med professionella videohjälpmedel. Bländaren är naturligtvis steglös så att exponeringsändringar sker mjukt och omärkbart.

Till skillnad från de flesta supervidvinklar för fullformat har Laowa 15mm T2.1 Zero-D Cine en relativt plan främre lins och vanlig filterfattning som gör det möjligt att montera runda filter med 77 mm gänga. Perfekt när man vill använda polarisationsfilter eller ND-filter för att få längre slutartid för bättre återgivning av rörelser.

Den optiska konstruktionen omfattar 12 linser monterade i 9 grupper. Bland dessa är två linser asfäriska för att minimera sfärisk aberration och ge bästa möjliga skärpa i hela bildplanet. Tre linser är tillverkade av ED-glas (Extra low Dispersion) och motverkar kromatisk aberration (färgbrytningsfel).

 

Tester och filmexempel

 

Test av DSI Pictures 

 

 

Specifikationer

Brännvidd: 15 mm
Ljusstyrka: T2.1
Minsta T-tal: 22
Bildformat: Fullformat (24 × 36 mm)
Bildvinkel: 110°
Objektivfattning: Canon RF, Sony E / FE
Fokusering: Manuell. Fokusring med kuggkrans
Bländarstyrning: Manuell, mekaniskt styrd bländare med kuggkrans
Optisk konstruktion: 12 linser / 9 grupper
Närgräns: 15 cm
Maximal förstoring: 0.25x (skala 1:4)
Antal bländarlameller: 7
Filterdiameter: 77 mm
Längd: 91 mm
Diameter: 85 mm
Vikt: 540 gram
Medföljande tillbehör: Främre och bakre objektivlock