Laowa 10mm f/2 Zero-D MFT


Laowa 10mm f/2 Zero-D MFT är en kompakt och raktecknande ultravidvinkel för Micro Four Thirds-formatet (MFT).

Objektivet erbjuder manuell fokus och elektrisk styrning av bländaren med hjälp av en inbyggd mikroprocessor (CPU), vilket innebär att det ger fullt stöd för kamerans automatiska exponeringslägen (bland annat program- och bländarautomatik) och alla ljusmätningsmetoder inklusive flerfältsmätning.

Med en bildvinkel på 96° ger Laowa 10mm f/2 Zero-D MFT samma bildutsnitt som ett 20 mm objektiv för fullformat. Låg distorsion och hög skärpa över hela bilden gör det här till ett idealiskt objektiv för interiörbilder, stadsvyer och landskap!

Foto: Udom S ©

 

Egenskaper

  • Raktecknande, ljusstark vidvinkel för Micro Four Thirds-formatet
  • 96° bildvinkel, motsvarar ca 20 mm för fullformat
  • Mycket kompakt och byggt i metall
  • Manuell fokus med rejäl, räfflad ring
  • Inbyggd CPU och elektriskt styrd bländare
  • 46 mm filterfattning

Foto: Zhang-HongBing ©

Laowa 10mm f/2 Zero-D MFT är ett mycket kompakt objektiv med en längd på endast 4,1 cm och en vikt på 125 gram. Med andra ord ett passande val för resor, fjällvandringar och andra tillfällen där man vill färdas med så lätt utrustning som möjligt. Närgränsen är endast 12 cm och med 46 mm filtergänga är det möjligt att montera polarisationsfilter eller ND-filter för dramatiska landskapsbilder med lång slutartid.

Rejäl vidvinkel, elektrisk bländarstyrning och låg vikt är också en mycket attraktiv kombination av egenskaper för filmare och fotografer som använder drönare.

Laowa 10mm f/2 Zero-D MFT har dessutom hög ljusstyrka, f/2, vilket gör det perfekt för fotografering i dunkla miljöer och för astrofotografering.

Foto: Rızacan Kumaş ©

Innanför metallhöljet ryms 11 linser indelade i 7 grupper. Bland dessa är två linser asfäriska för att minimera sfärisk aberration och ge bästa möjliga skärpa i hela bildplanet. Tre linser är tillverkade av ED-glas (Extra low Dispersion) och motverkar kromatisk aberration (färgbrytningsfel).

Avancerad multilagers antireflexbehandling på linserna motverkar ströljus och säkerställer bilder med hög kontrast och briljans i alla ljusförhållanden. Laowa 10mm f/2 Zero-D MFT levereras också med motljusskydd som ytterligare minskar risken för slöjor och oönskade reflexer i bilderna.

 

 

Specifikationer

Brännvidd: 10 mm
Ljusstyrka: f/2
Bildformat: Micro Four Thirds
Bildvinkel: 96°
Objektivfattning: Micro Four Thirds
Fokusering: Manuell
Bländarstyrning: Elektroniskt styrd, motordriven bländare
Optisk konstruktion: 11 linser / 7 grupper
Minsta bländare: 16
Närgräns: 12 cm
Maximal förstoring: 0,15x (skala 1:6,6)
Antal bländarlameller: 5
Filterdiameter: 46 mm
Längd: 41 mm
Diameter: 53 mm
Vikt: 125 gram
Medföljande tillbehör: Motljusskydd. Främre och bakre objektivlock