Nya Laowa 10mm f/2.8 Zero-D FF är Venus Lens första objektiv med autofokus. Dessutom är det världens vidvinkligaste raktecknande fullformatsobjektiv med en ljusstyrka på f/2.8.

Vi är glada att introducera en helt ny raktecknande supervidvinkel för fullformat i Laowas berömda Zero-D serie. Med sin goda ljusstyrka, höga optiska prestanda och en extremt kort brännvidd på 10mm blir Laowa 10mm f/2.8 Zero-D FF det perfekta valet för fotografer som strävar efter att fånga häftiga vidvinkelperspektiv med fantastisk skärpa och detaljrikedom.

Två varianter

Objektivet lanseras i två varianter; En med autofokus för Sony FE och Nikon Z, som därmed blir det första AF-objektivet i Laowas sortiment. Samt en manuellt fokuserad variant för Canon RF och L-mount.

Autofokus med elektrisk bländarstyrning för Sony FE och Nikon Z

Manuell fokus för Canon RF och L mount

Med sin exakta och pålitliga autofokusprestanda tar detta objektiv din fotografering till nya höjder. Oavsett om du fotograferar landskap, arkitektur eller dagens höjdpunkt, kan du lita på att autofokussystemet levererar snabba och träffsäkra resultat varje gång.

Trots dess imponerande prestanda är detta objektiv otroligt kompakt och lätt, vilket gör det enkelt att bära med dig på dina äventyr. Den nästintill obefintliga distorsionen (Zero-D) garanterar att dina bilder kommer ut fria från förvrängning, vilket ger en naturtrogen återgivning av scenerna du fotograferar.

Med en ultravidvinkel på 130° och en närgräns på endast 12 cm ger detta objektiv enastående möjligheter att utforska nya perspektiv och fånga detaljer på nära håll. Dess 10-punkts solstjärneffekt lägger till en extra dimension till dina bilder, medan 77mm filterfattning ger dig möjlighet att utforska olika filteralternativ.

Specifikationer

Brännvidd: 10 mm
Ljusstyrka: f/2.8
Bildformat: Fullformat (36mm x 24mm)
Bildvinkel: 130°
Objektivfattning: Sony E, Nikon Z, Canon RF, L mount
Fokusering: AF (Sony E, Nikon Z) / MF (Canon RF, L mount)
Bländarstyrning: Elektrisk (Sony E, Nikon Z) / Manuell (Canon RF, L mount)
Optisk konstruktion: 15 linser / 9 grupper (2 Asfäriska glas, 3 ED glas)
Minsta bländare: 22
Närgräns: 12 cm
Maximal förstoring: 0.24x (skala 1:4.17)
Antal bländarlameller: 5
Filterdiameter: 77 mm
Längd: 71mm
Diameter: 82 mm
Vikt: 420 gram
Medföljande tillbehör: Motljusskydd. Främre och bakre objektivlock