Nya Laowa 90 mm f/2.8 2x Ultra Macro är ett unikt makroobjektiv för spegelfria systemkameror och idealiskt för fotografer och videofilmare som vill fånga närbilder med maximal detaljrikedom.

Med en förstoringsgrad på hela 2x (avbildningsskala 2:1) kan Laowa 90 mm f/2.8 2x Ultra Macro användas för att ta kreativa närbilder av riktigt små spännande motiv som insekter och invecklade mekaniska delar och smycken. Det är också kompatibelt med både fullformats- och APS-C-kameror, vilket gör det till ett mångsidigt alternativ för en lång rad fotograferingssituationer.

Laowa 90 mm f/2.8 2x Ultra Macro finns med fattning för Canon RF, Nikon Z Sony E samt L-bajonett.

Utsökt bokeh
Objektivet har en maximal bländaröppning på f/2.8 bländare som gör det möjligt att fotografera i dåliga ljusförhållanden. Den stora bländaröppningen tillsammans med en 13-bladig bländare ger bilder med utsökt vacker bokeh, samtidigt som telebrännvidden 90 mm ger ett bekvämt arbetsavstånd för makrofotografering. En optisk konstruktion med flytande linselement säkerställer att den höga bildkvaliteten bibehålls vid samtliga fokusavstånd.

Utöver sin höga optiska prestanda är Laowa 90 mm f/2.8 2x Ultra Macro också synnerligen gediget konstruerat, med ett hölje helt i metall samt en bred mjukgående ring för manuell fokus.

Trots sin påkostade konstruktion väger objektivet endast omkring 619 gram (beroende på fattning) och med en längd på 120 mm är det världens lättaste och mest kompakta 2x makrotele för fullformat!

Specifikationer

Brännvidd: 90 mm
Ljusstyrka: f/2.8
Bildformat: Fullformat
Bildvinkel: 27˚
Objektivfattning: Canon RF / Nikon Z / Sony E / L-fattning
Fokusering: Manuell
Bländarstyrning: Manuell med mekanisk bländarring
Optisk konstruktion: 13 linser / 10 grupper (varav 3 st ED-element)
Minsta bländare: 22
Närgräns: 20.5 cm
Maximal förstoring: 2x (skala 2:1)
Antal bländarlameller: 13
Filterdiameter: 67 mm
Längd: 120 mm
Diameter: 74 mm
Vikt: 619 gram
Medföljande tillbehör: Motljusskydd. Främre och bakre objektivlock