Vi är väldigt glada att meddela att EISA, Expert Imaging and Sound Association, har tilldelat Laowa två utmärkelser för Bästa Produkt 2021-2022 i kategorin objektiv – Årets Specialobjektiv samt Årets Manuella Objektiv.

Utmärkelserna gick till Laowa 15mm f/4.5 Zero-D Shift respektive Laowa Argus 33mm f/0.95 CF APO.

Så här motiverar juryn sitt beslut:

 

ÅRETS SPECIALOBJEKTIV 2021-2022

Laowa 15mm f/4.5 Zero-D Shift

Laowa 15mm f/4.5 Zero-D Shift är det vidvinkligaste objektivet med shift-möjlighet på marknaden. Det är tåligt byggt i stål och anpassat för småbildsformatet, både spegelfritt och spegelreflex. Objektivet kan förskjutas ±11 mm vilket gör det utmärkt för att ge raktecknande bilder fallande linjer vid fotografering av arkitektur och inredning. Trots den avancerade optiska konstruktionen är objektivet betydligt billigare än andra motsvarande objektiv. Objektivets hantering är helt manuell, vilket innefattar fokusering och bländarval. Skiftfunktionen regleras smidigt och precist med unik en roterande ring. Konstruktionen är förhållandevis kompakt och lätt, och med sin pålitliga konstruktion passar det utmärkt för arkitektur.

 

ÅRETS MANUELLA OBJEKTIV 2021-2022

Laowa Argus 33mm f/0.95 CF APO

Laowa Argus 33mm f/0.95 CF APO är ett ovanligt ljusstarkt objektiv för spegelfria kameror med APS-C-sensor. Detta ljusstarka objektiv är utmärkt för såväl fotografering i extremt svagt ljus som för situationer där man vill ha mycket kort skärpedjup – särskilt när man utnyttjar den korta närgränsen på 0,35 m. Tack vare en apokromatisk konstruktion är förekomsten av kromatiska aberrationer knappt synbara. Den långa fokussnäckan och endast liten brännviddsförändring vid fokusering gör objektivet lämpligt för video. Objektivet finns med fattningar för Canon RF, Fujifilm X, Nikon Z och Sony E.